Fillarit liikkeelle – maakuntakiertue ja Rollaattoriratsia Keuruun Torilla 4.6.

22.5.2019 - 10:42 / Yleinen Liikunta

Tiistaina klo 12–16, Rollaattoriratsia klo 12-14

Keuruun kaupunki, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS, Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry, Keski-Suomen Liikunta ja Liikenneturva järjestävät kaikille avoimen Fillarit liikkeelle! -tapahtuman. Tapahtuma pidetään torilla, Keuruuntie 4.

 

Tapahtumassa huolletaan osallistujien pyöriä, voi koeajaa sähköpyöriä sekä esitellään monipuolisesti fillarilla liikkumista. Lapsille on taitoajorata. Keuruun Ladun pyöräilyjaosto kertoo toiminnastaan. Lisäksi jaossa on ilmaiseksi I Cycle Keuruu -pyörätarroja ja voi ostaa I Cycle Keski-Suomi -teepaitoja. Tapahtumassa on klo 12–14 myös rollaattoriratsia, jossa huolletaan rollaattoreita ja fysioterapeutti tarkastaa rollausasennot.

 

Mukana myös Polku Niitylle ja Keuruun Apteekki pyörävuokrauksesta sekä terveysasioista kertomassa ja jakamassa materiaalia.

 

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

 

Tuo fillarisi perushuoltoon – maksat vain varaosista!

 

JYPSin mekaanikot perushuoltavat tapahtumassa 10 nopeimman ennakkoilmoittautuneen pyörät sekä tilanteen mukaan tuontijärjestyksessä niin monta muuta pyörää kuin ehtivät. Osallistujien tarvitsee maksaa vain pyöriin mahdollisesti vaihdettavat osat, muuten huoltaminen on ilmaista.

 

Pyöriin tehdään pääasiassa seuraavia huoltoja: ajoasennon säätö, ilman pumppaaminen, ketjun ja vaijereiden öljyäminen, vaihteistojen ja jarrujen säätäminen ja huoltaminen sekä osien vaihtaminen. Tapahtumassa ei huolleta joustokeuloja, levyjarruja, sähköosia, napoja, kiekkojen laakereita eikä pääsääntöisesti oiota tai kiristetä kiekkoja.

 

Varaosia voi ostaa tapahtumassa kortilla tai käteisellä. Jos kaikkia pyörän tarvitsemia huoltoja ei ehditä tai voida tehdä, niin pyörä ohjataan viemään jatkohuoltoon.

 

Ennakkoilmoita pyöräsi huoltoon nettilomakkeella!

 

Lisätietoja

 

  • Keuruun kaupunki, Heli Peltola, heli.peltola@keuruu.fi, 040 827 2753
  • JYPS ry, projektipäällikkö Teemu Tenhunen, pj @jyps.fi, 041 544 2195
  • JAPA ry, projektityöntekijä Tiina Kiiski, toimisto@japary.fi, 045 320 6540