Syyslomalla Keuruulla

27.9.2019 - 13:48 / Yleinen Liikunta Nuoriso Uimahalli
Syysloma

Syyslomatekemistä Keuruulla 11.-20.10.2019. (Katso ja tulosta kalenteri tästä)

Loistolauantai.

Keuruun kaupungin vapaa-aikapalvelujen tapahtumat ovat avoimet kaikille, myös paikkakunnalla vieraileville. Majoitukset löydät täältä.

Kylpylätyylinen Keuruun uimahalli on ehdoton ykkönen vierailukohteena. Kuntouintiallas (myös vesijuoksijoille), kaksi lastenallasta, 57 m vesiliukumäki, kylmäallas sekä lämminvesiallas vesihierontapisteineen virkistävät. Mikäli tulet isommalla omalla porukalla, voit vaikka tilata oman yksityissaunan. Kahdessa kuntosalissa saat hien nousemaan kuin myös ohjatuissa kuntosali- ja vesijumpissakin.

Kultturitalo Kimarassa on pe 18.10. klo 19 upea konsertti Romina Bianco & Tango del norte – konsertti

Tango del norte on alansa ehdottomista huipuista koostuva yhtye, jonka ohjelmistossa ja sovituksissa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla elementtejä argentiinalaisesta tangomusiikista, eteläamerikkalaisesta kansanmusiikista, jazzista sekä klassisesta musiikista. Yhtyeen bandoneonisti, Sami Pirttilahti, voitti elokuussa 2018 maailman arvostetuimman bandoneonkilpailun, “Che Bandoneon”, Vermontissa Yhdysvalloissa. Romina Bianco, laulu; Sami Pirttilahti, bandoneon; Ville Westergård, piano. Konsertin kesto n. 60 min. Konsertin järjestää Keuruun kulttuuritoimi. Liput 10 € myynnissä ennakkoon Navikka Puodissa (avoinna ma-pe klo 10-16.30, os. Keuruuntie 7, Keuruu). Ennakkovarauksetvirva.asp@keuruu.fi. Lippu lunastetaan ovelta.

Lasten oma vuosittainen odotettu tapahtuma on Loistolauantai 19.10.! Tänä vuonna teemana on luonnon oma huvipuisto ja sirkustelu. Tapahtuma keskittyy Keuruun uimahallin ja nuoristotalo Kipinän ulkoalueille. Kipinän salissa on Keuruun taiteijaseuran grafiikan paja ja kirjaston lukulaattori. Luvassa mm. liikuntakaruselli ja Halipuu -puiston avajaiset toimintoineen. Alueella on nuotio, jossa voit evästellä omin eväin tai ostaa kioskista välipalaa. Keurusjumpan hallissa on  avoimet ovet ja Uimahallissa Wipit -rata, johon tapahtumasta saa ilmaisen lipun klo 15.30 jälkeen. Wipit -rata on paikalla klo 13-18.

Haapamäen historiallisella suojeluskuntatalolla Suojalla toimii Haapamäen Elokuvat, jossa esitetään viimeisimmät elokuvauutuudet. Syyslomaviikolla on huomioitu myös nuoret katsojat, elokuvina mm. ToyStory (K-7) , Fingerporin ensi-ilta (K-12), Jeti, Rambo (K-16).

Vierailukohteina suosittelemme myös Vanhan Keuruun aluetta Keuruun keskustan tuntumassa. Kulttuurihistoriallinen alueella näet upeat rakennukset, Keuruun Vanhan Pappilan ja Pappilan entisen kivinavetan, joka toimii matkailukeskus Kamanana. Täällä voit ruokailla rouheitten kiviseinien tunnelmassa sekä tehdä ostoksia kotiin ja lahjaksi Tiltaltti Shopissa.

Oletko kierrätyksen ystävä? Meillä on useita kirpputoreja Keuruulla sekä seutukunnalla, joissa voit tehdä oikeita löytöjä.  Keuruun keskustan marketit ja kivijalkakaupat ovat käytettävissä. Meiltä löydät mm. Marimekon, Modan vaateliikkeen ja edullisia ostoksia teet Megamarketissa ja muissa keuruulaisissa marketeissa. Torin vieressä sijaitsevat Maalaisvakka ja Navikka Puoti tarjoavat aitoa keuruulaista käsityötä ja muita lähituotteita. Vinkkinä Keuruun Viikinlahdessa toimii ensimmäinen kombucha -panimo Kellaripanimo, ja tätä tuotetta on saatavissa mm. Maalaisvakassa.

Tiesitkö, että Riihon kylässä Vaissin kääryletehtaalla tehdään suurin osa Suomen kaalikääryleistä, kuten myös Vanhan Pappilan Ruustinnan kääryleet. Vaissin kääryleitä on ostettavissa mm. marketeista. Jos haluat kokea omanlaisen tehtaanmyymälän, aja Riihon kylään ja poikkea myymälään. Samalla reissulla kannattaa poiketa kokemassa Himmaan Huippu. Tämä 22 m näkötorni on vankasti rakennettua puuta ja turvallinen nousta katsomaan maisemia hieman laajemmaltikin. Ja jos olet onnekas, voit nähdä vielä muuttolintuja matkallaan tai levähtämässä lähipelloilla. Himmaan näkötornin juurelta lähtee myös 1,5 km pituinen luontopolku ja samalla näet kylän talkootyönä rakennetun suuren kodan.