Keuruun musiikkileiri ja Soiton paikka -festivaali 2020

21.2.2020 - 15:45 / Yleinen Kulttuuri

Kymmenen päivän musiikkileiri lapsille, nuorille ja aikuisille järjestetään jo 50. kerran.
Keuruun musiikkileiri täyttää Keuruun koulukeskuksen joka kesä juhannuksen jälkeisenä tiistaina, kun yli 100 nuorta soittajaa eri puolilta Suomea saapuu viettämään ikimuistoiset kymmenen päivää musiikin parissa. Leirin opettajat ovat alan ammattilaisia. Opetus on monipuolista ja korkeatasoista. Leirin järjestää Läntisen Keski-Suomen musiikkileiriyhdistys, jonka toimijat ovat lähinnä entisiä leiriläisiä ja seutukunnan leiriläisten vanhempia. Leirin historia alkoi vuonna 1971, jolloin Läntisen Keski-Suomen musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran. Nykyään leiri tunnetaan Keuruun musiikkileirinä.
Leirin yhteydessä järjestetään Soiton paikka -konsertteja, johon leiriläiset pääsevät osallistumaan niin yleisönä kuin esiintyjinä. Toisen leiriviikon oppilasilloissa ja matineoissa vuoro on nuorilla solisteilla ja leirin yhtyeillä. Leirin päättävässä Päätöskonsertissa esiintyvät kuoro ja orkesterit.

Avajaiskonsertti 1971
Ti 23.6. klo 19, Keuruun kirkko, liput 15 € / 12 €
Bach, Crumb, Sallinen
Vuoden 2020 Keuruun musiikkileirin ja Soiton paikka –festivaalin avajaiskonsertissa palataan ensimmäisen Keuruun musiikkileirin aikaan. Konsertissa kuullaan 1971 sävelletyt George Crumbin kulttiteos Valaan ääniä sekä Aulis Sallisen jousikvartetto Hiljaisia lauluja. Ensimmäisen leirin opettajakonsertin ohjelmasta kuullaan Johann Christian Bachin kvartetto. Esiintyjinä on musiikkileirin opettajia ja festivaalin taiteilijoita.

All those strings – musiikkia kanteleelle, kitaralle ja jousille
Ke 24.6. klo 21, Keuruun vanha kirkko, liput 15 € / 12 €
Eija Kankaanranta, kantele, Osmo Palmu, kitara, Minna Kangas, viulu
Keuruun vanhan kirkon ja kesäyön taikaa aistitaan kantelevirtuoosi Eija Kankaanrannan yhdessä Minna Kankaan ja Osmo Palmun kanssa suunnittelemassa konsertissa.

Juhlakonsertti
Pe 26.6. klo 19, Keuruun kirkko, liput 25 € / 20 €
Jyväskylä sinfonia
50. leiriä juhlistetaan Jyväskylä Sinfonian juhlakonsertilla. Konsertin ohjelma, kapellimestari ja solisti ilmoitetaan myöhemmin.

Jamit
Pe 26.6. noin klo 21.00 alkaen, Pappilan Taverna, vapaa pääsy
Soiton paikan houseband: Timo Kiprianoff, kitara; Hannemaija Kahila, laulu; Ville Kyttälä, piano; Eero Tikkanen, basso; Erik Fräki, rummut
Juhlakonsertin jatkoja vietetään Pappilan Tavernassa (Kangasmannilantie 4) jamien ja hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Housebandina toimii Soiton paikan kvintetti kitaristi Timo Kiprianoffin johdolla.
Yhteistyössä: Pappilan Pidot

Jukka Perko & Early Birds: Charlie Parker 100 v
La 27.6. klo 18.00, Keuruun vanha kirkko, liput 20 € / 17 €
Jukka Perko, saksofoni
Eero Seppä, basso
Toomas Keski-Säntti, piano
Aleksi Heinola, rummut
Yhden kaikkien aikojen suurimman jazzmuusikon, alttosaksofonisti Charlie ”Bird” Parkerin (1920-1955) syntymästä tulee vuonna 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Parker tuli tunnetuksi virtuoosimaisena saksofonistina ja nerokkaana improvisoijana, ja hänen johdollaan jazz koki vallankumouksen 1940-luvun Amerikassa. Juuri Parkeria kuunnellen ja matkien teini-ikäinen Jukka Perko omaksui tämän tyylin niin tarkasti, että v.1987 hänelle aukesivat ovet Parkerin aikalaisen ja lähimmän työtoverin Dizzy Gillespien orkesteriin. Perkon häikäisevää soittoa verrattiin nuoreen Parkeriin ja hän saikin lempinimen Little Bird. Juhlavuoden kunniaksi hän tarttuu Parkerin musiikkiin aikuisen miehen otteella. Jukka Perko nuorine ystävineen lähestyy Parkerin säveltämiä ja levyttämiä sävelmiä raikkaasti takavasemmalta eli 1930/40-luvun taitteen swingin suunnasta. Näin Parkerin esikuvan, Count Basien orkesterin saksofonisti Lester Youngin henki onkin vahvasti läsnä.

Lastenkonsertti
Su 28.6. klo 15, Keuruun yläasteen sali, liput 7 €
Pikku Papun Orkesteri saapuu kaikenikäisten kuulijoiden iloksi musisoimaan Keuruun musiikkileirille!
Orkesterin lauluissa seikkailee iloinen, pieni kilpikonna Pikku Papu ystävineen. Lauluissa käsitellään ystävyyttä, iloa, kiukkua, ruoanlaittoa, luontoa, toisten kanssa toimeen tulemista – koko elämän kirjoa! Pikku Papun Orkesterin konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Riemunkiljahtelu ja tanssiminen on sallittua – jopa toivottavaa!
Yhteistyössä: Keuruun kulttuuritoimi

Eloa stagelle
Ma 29.6. klo 20, Keuruun yläasteen sali

Oppilasillat
I Ma 29.6. klo 18, Keuruun kirkko, seurakuntatalo ja Kimara
II ja III ti 30.6. klo 18, Keuruun kirkko, seurakuntatalo ja Kimara

Ohjelmatiedot sitoumuksetta.