Keuruulla on nyt kaksi etsivää nuorisotyöntekijää!

19.1.2021 - 9:29 / Yleinen Nuoriso
Laura Aronen ja Miika Vuoriaho. Kasvokuva.

Keuruun etsivä nuorisotyö sai joulukuun alusta vahvistusta, kun Laura Arosen työparina aloitti toinenkin etsivä nuorisotyöntekijä Miika Vuoriaho. Miika painottaa työtään hieman Haapamäen suunnalle, mutta toimii myös Keuruulla. Miikan toimipiste on nuorisotalo Kipinän toisessa kerroksessa ja Lauran toimipiste on Nuorten työpajan yhteydessä Kivilouhoksentie 3:ssa. Etsivän nuorisotyön tarkoitus on tavoittaa 15-29 -vuotiaita nuoria, joilla on vaikeuksia löytää omaa paikkaansa yhteiskunnasta. Työ on aina vapaaehtoista, maksutonta ja tavoitteet työlle asetetaan nuoren kanssa yhdessä.

Etsivien tavoitteena on löytää ne keuruulaiset nuoret jotka ovat jääneet tai jäämässä ilman opiskelu- tai työpaikkaa, tai tarvitsevat muuta tukea tai ohjausta esimerkiksi arjen taitojen kanssa. Etsivät toimivat yhteistyössä useiden toimijoiden verkostossa, jotta nuori osataan luotsata juuri niiden palveluiden äärelle, mitä nuori milloinkin elämäntilanteeseensa tarvitsee. Etsivät pyrkivät tekemään työstä mahdollisimman helposti tavoitettavaa ja matalalla kynnyksellä lähestyttävää, jotta mahdollisimman moni nuori, jolla on riski jäädä väliinputoajaksi, tavoitettaisiin. Tämän vuoksi etsivät usein jalkautuvat nuorisotiloihin, kouluihin ja ovat mukana siellä missä nuoretkin.

Myös sosiaalisessa mediassa työskentelyä on alettu ottamaan kasvavassa määrin osaksi etsivän työtä. Etsivät löytää nyt niin Instagramista, Facebookista, WhatsAppista, Discordista kuin Snapchatistakin.

Iloista vuotta 2021 toivottavat:

Etsivät Nuorisotyöntekijät

Laura Aronen 040-1847655                              Miika Vuoriaho 050-3381541

laura.aronen@keuruu.fi                                     miika.vuoriaho@keuruu.fi

Kivilouhoksentie 3 H                                          Kipinän 2krs. Keuruuntie 29

Lisätietoa Keuruun etsivästä nuorisotyöstä