Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään lauantaina 24.4. – Vapaa-aikapalvelut haastaa kaikki leikkimään!

23.4.2021 - 14:04 / Yleinen Liikunta

Mikä on leikkipäivä?

Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikkien. Leikkipäivä ei itse asiassa ole vain yksi päivä, vaan jotain paljon suurempaa! Leikkipäivä edistää leikkiä monin tavoin, kuten jakaa monipuolista leikkitietoutta, kerää leikkiperinnetietoa ja kannustaa ihmisiä heittäytymään leikin vietäväksi.

Leikkipäivänä kuka tahansa voi järjestää oman riemukkaan leikkitempauksen vaikkapa perheen, ystäväpiirin tai naapuruston kesken. Leikkitempauksen voi pistää pystyyn esimerkiksi työpaikalla tai harrastuspiirissä. Se voi olla mitä tahansa vartin mittaisesta tuokiosta koko päivän kestävään tapahtumaan. Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään lauantaina 24.4.2021.

 

 

Vapaa-aikapalvelut haastaa kaikki keuruulaiset lauantaina leikkimään ulkoilun merkeissä perheen kanssa!

 

 

Viikonlopun tärppinä:

 

– Pelatkaa perheen kanssa yhdessä “Iloa etsimässä”-peliä mobiililaitteella.

 

Pelin idea: Viikonloppuna on Leikkipäivä, mutta Ilo on piilossa. Hän on luultavasti mennyt ulos. Löytyisikö Ilo, jos etsitte häntä yhdessä? Kerätkää tiimi  vaikkapa perheen jäsenistä, kavereista, naapureista tai sukulaisista ja lähtekää Ilon perään.

Peli on suunnattu kaikenikäisille. Peli sisältää kolme tasoa ja kahdeksan tehtävää, jotka toteutetaan mobiililaitteella kuvaten, kirjoittaen ja tehtäviä ratkaisten. Tehtävän suorittamisesta tiimi ansaitsee osaamismerkkejä ja saa lisää vihjeitä Ilon löytämiseen.

Pelissä tarvitaan ripaus luovuutta, hippunen rohkeutta ja hyppysellinen intoa heittäytyä. Mutta parhaiten Ilo löytyy, kun se kuulee naurua. Etsikää Iloa hassutellen ja muistakaa nauraa yhdessä. Löydätte Ilon varmasti!

 

Lisää vinkkejä leikkeihin löytyy osoitteesta: leikkipaiva.fi

 

Leikkisää viikonloppua!

(Lähde: leikkipaiva.fi)