Keuruun nuoret äänestävät Nuorisovaaleissa torstaina

18.5.2021 - 13:19 / Yleinen Nuoriso

Valtakunnalliset Nuorisovaalit järjestetään tällä viikolla. Keuruulla vaalipäivä on torstai 20.5.2021. Keuruulla äänestetään sekä Keuruun että Haapamäen yhtenäiskouluilla.

Nuorisovaalit järjestetään aina valtakunnallisten vaalien yhteydessä ja nuorisovaaleissa äänestetään samoja ehdokkaita kuin varsinaisissakin vaaleissa. Tämän vuoden vaaleissa ehdokkaana ovat siis paikalliset kuntavaaliehdokkaat. Lisäksi nuoret toimivat vaalien vaalivirkailijoina ja ääntenlaskijoina yhdessä aikuisen ohjaajan kanssa. 

Nuorisovaaleissa tavoitteena on, että oppilaat ja opiskelijat tutustuvat vaaleihin, ehdokkaisiin ja demokratiaan sekä saavat konkreettisen kokemuksen äänestämisestä. Nuorisovaalit järjestetään oppilaitoksissa perinteisinä uurnavaaleina.

Nuorisovaalit on suunnattu kaikille alaikäisille nuorille, mutta vaaleissa ei ole ikärajaa.

Tämän vuoden Keuruun Nuorisovaalit järjestävät yhteistyössä Keuruun Nuorisovaltuusto, Keuruun Nuorisopalvelut ja Keuruun sekä Haapamäen yhteiskoulut.

Oppilaitosten vaalitulokset ilmoitetaan valtakunnalliseen ääntenlaskuun ja valtakunnallinen tulos julkistetaan Yle TV1:n erikoislähetyksessä Uutisluokan vaalipäivänä 26.5. klo 12.00. Vaalitunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa #nuorisovaalit #ungdomsvalet #uutisluokka.

Keuruun nuorisopalvelut kannustavat paikallisia ehdokkaita täyttämään Nuorten vaalikoneen.