Keuruulle myönnetty Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti

2.6.2021 - 15:31 / Yleinen Nuoriso
Keuruun kaupungintalon julkisivu ja Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin logo.

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on tunnustus koko Keuruun kunnalle nuorisovaltuustomyönteisyydestä ja nuorten osallisuuden edistämisestä.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry on myöntänyt Keuruun kunnalle sertifikaatin nuorisovaltuustomyönteisyydestä.

– Keuruulla on mielenkiintoisia nuva-myönteisyyttä edistäviä toimintamalleja, kuten nuorten kanssa töitä tekevien Iso N-verkosto, kuvaili Suomen Nuorisovaltuustojen liittohallituksen jäsen Kosma Rönkä tunnustuksen myöntämistilaisuudessa.

Nuorisovaltuuston vs. ohjaaja Moona Räty lausui tilaisuudessa kiitossanat. Räty muistutti, että Keuruun Nuva on perustettu jo vuonna 2001 tuolloin hyväksytyn Keuruun nuorisopoliittisen ohjelman toimenpiteenä ja oli ensimmäisiä nuorisovaltuustoja Suomessa.

– Melkoisia konkareita aletaan siis olla tällä saralla! Lautakunnissa Nuva on ollut kuutisen vuotta ja nyt myös kaupunginvaltuustoon on auennut ovet, Räty hymyili.

Idea sertifikaatin hakemiseen lähti nuvalaisilta itseltään. Tunnustusta varten pykäliä ja hallintosääntöjä viilattiin, mikä on saattanut nuorisoa ja päättäjiä yhteen.

– Keuruulla on tiivis ja toimiva nuorisotyöverkosto. Nuorten ääni kuuluu ja näkyy! Nuoria koulutetaan ymmärtämään omia vaikutusmahdollisuuksia ja annetaan tila sekä edellytykset suunnitella ja toteuttaa toimintaa itse, Räty kuvaili tilaisuudessa.

Mistä sertifikaatissa on kyse?

Keuruun sertifikaattimerkki.
Sertifikaatti on vuonna 2019 lanseerattu tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Tällä hakukaudella Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti myönnettiin historiallisen usealle kunnalle. Sertifikaatin sai yhteensä yhdeksän kuntaa: Keuruun lisäksi tunnustus myönnettiin Haminan kaupungille, Huittisten kaupungille, Jyväskylän kaupungille, Kihniön kunnalle, Loimaan kaupungille, Pyhtään kunnalle, Vimpelin kunnalle ja Ylöjärven kaupungille. Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 2.6.2021-1.6.2023.

Tällä hakukaudella sertifikaatin saaneet kunnat julkistettiin 2.6.2021 järjestetyssä myöntämistilaisuudessa.

Lisätietoa

Myöntämistilaisuuden tallenne

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton tiedote tuoreista sertifikaatin saajista

Tutustu lisää sertifikaattiin Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton sivuilla