Perheille, lapsille ja nuorille kesätekemistä 2022

Keuruulla on nuorille, lapsille ja lapsiperheille monenlaista tekemistä kesään. Alkukesään painottuvat vapaa-aikapalveluiden kesätoiminnot leireineen, leikkikenttätouhuineen sekä urheilu- ja uimakouluineen. Leirit ovat jo melkein täynnä, mutta muuta ohjelmaa on tarjolla. Keuruulla useat toimijat järjestävät tapahtumia ja tekemistä. Niitä voi katsella lasten ja nuorten osalta erityisesti harrastekalenterista. Linkki siihen ja muihin tapahtumakalentereihin löytyy artikkelista alempaa. Ulkoliikuntapaikat, leikkikentät, uimarannat ja luontopolut sekä -kohteet ovat monipuolisia pääosin maksutta käytössä varausten ulkopuolella. Lapinsalmen uimaranta löytyy hyppytorni 3m ja uutuutena kesäkioski, joka on avoinna juhannukselta koulujen alkuun ma-la klo 13-16. Tervan ja Keurusselän Liikuntapuistosta sekä Kurkisaaren perhepuistosta löytyy tekemistä hieman erilaisin teemoin. Perheille sopivia luontokohteita ovat mm. Riihon näkötorni, Hotelli Keurusselän luontopolku, Haaramäen luontopolku Haapamäellä sekä Kotiniemen luontopolku Etelä-Keuruulla, Häkkisessä. Niissä on tulipaikkoja ja laavuja, joita löytyy Keuruulta paljon pienen kävelymatkan päässä. Uimahalli on avoinna kesäkuussa juhannukseen saakka aamupäivisin. Vko 23 ja 24 uimakouluihin on muutama paikka vapaana, kysy valvomosta lisää.  Frisbeegolf on myös mukava koko perheellä pelattava laji. Perheratoja on Ketvelniemessä, Keurusselän liikuntapuistossa sekä Pohjoislahden koululla. Lainattavia välineitä on kirjastolla. Kesähittinä Keuruun kirjastolta on lainattavissa soutuvene rannasta. Ja isomman paatin kyytiin pääsee Siipirataslaiva Elias Lönnrotilla. Vanhan Keuruun alueella on ulkopakopeli, jota voi pelata ilmaiseksi. Ohjeet voi tulostaa Vanhan Keuruun nettisivulta. Keuruun museot Kamanassa ja kotiseutumuseolla tarjoavat myös koko perheelle mielenkiintoisia tutustumiskohteita.

Alla on tietoa kesätoiminnasta sekä linkkejä yllä mainittuihin kohteisiinkin. Parhaiten löydät vapaa-aikapalveluiden sivulta hakusanoilla oikeita toimintoja ja tietoja, koska asiaa on paljon. Myös Visit Keuruun sivuilta löydän paljon ajankohtaisia aktviviteetteja ja käyntikohteita.

 

BEACHPARTYT on juuri sinulle!  

Rentoa pelailua, musiikkia ja liikuntaa rannalla  

29.6.-1.7.2022  

Ke: Kurkisaaren uimaranta  klo 10-12  

Ke: Uippis (Lapinsalmen ranta) klo 13-15  

To: Niemelän uimaranta klo 10-12  

To: Sahan uimaranta klo 13-15  

Pe: Hotelli Keurusselkä klo 10-12  

Pe: Camping Nyyssänniemi klo 13-15  

Tervetuloa yksin tai kaverin kanssa   

Ilmaista liikuntaa ilman ennakkoilmoittautumista  

RETKI SÄRKÄNNIEMEEN 28.6.2022

Ilmoittaudu mukaan retkelle särkänniemeen henna.lillukka@4h.fi 21.6.2022 mennessä. Hinnat: 45e päiväranneke joka sisältää matkan, pelkkä matka 6e. Pelkkä sisäänpääsylippu ovelta 9,90€. Alle 3-vuotiaat reissuun ilmaiseksi. Lähtö noin klo 10 Keuruun uimahallia vastapäätä, kulku Haapamäen kautta ja saapuminen takaisin noin klo 20.00. Retkeä järjestää Nuorisopalvelut ja Multian 4h yhdistys

 

Urpon ja Turpon kesäliikuntaseikkailu

Urpon ja Turpon kesäliikuntaseikkailussa tehtävänäsi on käydä kartassa löytyvissä leikki- ja liikuntapaikoissa ja merkitä päiväkodissa annettuun korttiin rasti 30 minuutin aktiviteetista kyseisellä paikalla.

 

Vapaa-aikapalveluiden kesäbingo

Kesäbingossa rastitaan vaaka- tai pystysuoraan erilaisia aktiviteetteja, kuten esimerkiksi; käy jäätelöllä Ahtolan satamassa, kiipeä Himmaan Torniin ihailemaan auringonlaskua, tai kuten nuku yö teltassa. Kupongissa on QR-koodit, joista saa lisätietoa kohteista.

  • Kesäbingo 2022: tulosta oma bingopohja tästä: Kesäbingo

 

 

KEURUUN MUSIIKKILEIRI JA SOITON PAIKKA FESTIVAALI 28.6.-7.7.

Lisätietoja leiristä Soiton Paikka festivaalista nettisivulta

KESKI-SUOMEN LIIKUNTALEIRIT 4.-8.7.

Keuruun keskustassa Lisätietoja nettisivulta

 

Linkkejä:

TAPAHTUMAT JA VIIKOTTAISET AKTIVITEETIT: Keuruu Today, Mun Keuruu, Menoinfo,  Harrastekalenteri

LAINATTAVAT/VUOKRATTAVAT VÄLINEET

LUONTOPOLUT

FRISBEEGOLF

TERVAN LIIKUNTAPUISTO

KEURUSSELÄN LIIKUNTAPUISTO

KURKISAAREN LIIKUNTAPUISTO

UIMARANNAT

LEIKKIKENTÄT

VANHA KEURUU

VISITKEURUU sivustolta löydät paljon erilaisia kesäkohteita