Musiikin iltapäivä 31.7.2022

11.7.2022 - 9:05 / Yleinen Kulttuuri

Sellisti Lauri Rantamoijasella on ollut tapana tuoda kansainvälisiä soittajaystäviään kotiseudulleen. Ensi sunnuntaina 31.7. klo 16 on Keuruun vanhassa kirkossa harvinainen tilaisuus päästä kuulemaan, kun Sibelius viulukilpailun (2015) voittaja Christel Lee ja hänen sellisti aviomiehensä myös kansainvälisissä kilpailuissa menestystä niittänyt Jonathan Roozeman sekä huippu alttoviulisti Sindy Mohamed esittävät mm. Anton Arenskin kvarteton op.35. Teos on poikkeuksellinen, koska kokoonpanossa on perinteisen kvartetin sijaan toisen viulun tilalla sello. Arenskyn teos on kunnianosoitus Tšaikovskille ja sen toinen osa pohjautuu muunnelmista hänen laulujaan. Teoksen viimeisessä osassa voi kuulla kahta ortodoksista hymniä sekä kaikuja Mussorgskyn oopperasta Boris Godunov. Konsertissa myös kuullaan mm. Ludvig van Beethovenin jousitrio op. 9 no. 2 sekä selloduoja.

 

Christel Lee, viulu

Sindy Mohamed, alttoviulu

Lauri Rantamoijanen, sello

Jonathan Roozeman, sello

 

Ohjelmamaksu ovelta 20€

Järj. Keuruun kulttuuritoimi, yhteistyökumppanina Keuruun seurakunta