Erämaapäivät 20.-21.8.2022

Pihlaisten erämaa kutsuu jälleen tänä kesänä 20.-21.8.2022, kun Keuruun Pihlajaveden Erämaapäivät järjestetään jo neljännen kerran. Vuoden 2022 teemana on erätaidot.

Erätaidot on osa suomalaista eräperinnettä, joiden hallitseminen on avain erämaassa selviytymiseen. Tapahtumaviikonlopun yhteydessä tutustutaan rakovalkean tekemiseen sekä erilaisiin nuotiotyyppeihin. Lisäksi rakennetaan perinteinen havulaavu ja opetellaan tulen tekemistä tuluksilla. Lapsille järjestetään leikkimielinen erätaitokilpailu ja tutustumme villiyrtteihin.

Perinteiseen tapaan lauantaina järjestetään ohjattuja retkiä ja sunnuntaina maisemista voi nauttia omatoimiretkeilemällä. Reiteillä kulkiessa kannattaa myös pysähtyä tutkimaan opastetauluja, jotka esittelevät Pihlaisten luonto- ja kulttuurikohteiden historiaa ja erityispiirteitä. Lisäksi paikkakunnan historiaan voi tutustua useiden tapahtumaviikonloppuna auki olevien näyttelyjen myötä.

Retkieväät voit ostaa reittien varrelta tai käydä hakemassa ne reppuusi Kauppalasta.

Tapahtumaviikonloppuna voit myös helposti polkaista reiteille vuokraamalla pyörän tai vaihtoehtoisesti nauttia Pihlaisten laineista kanootin tai kirkkoveneen kyydissä. Menossa mukana Polku.Guru ja Eräopas Jokela. Nopeimmille tarjolla myös elämyksellinen yö Pihlajaveden Aseman Tentsile -puuteltoissa.

Tutustu ohjelmaan, reitteihin, ohjattuihin retkiin, vuokravälineisiin, ruokailumahdollisuuksiin sekä käyntikohteisiin Erämaapäivien omilta nettisivuilta. Varaa palvelusi ilmoittautumislomakkeella. www.eramaapaivat.fi