Vieraile Rajatalon sivuilla

Rajatalo käsittää asuinkäytöstä poistetun, lämmittämättömän 1950 rakennetun omakotitalon, sen pihapiirin ja lähimetsän. Rajatalo järjestää vuosittain muutamia valtakunnallisesti avoimia teoshakuja, joiden kautta alueelle toteutuu teoksia ja projekteja. Rajatalo voi toimia myös valmiiden teosten sijoituspaikkana ja apurahalla toteutettavan työskentelyn tai taiteilijavetoisten lastenkulttuuriprojektien toteutuspaikkana. Teokset ja projektit valitsee vuosittain vaihtuva, taiteilijoista koostuva jury.

Projektin tavoite on rakentaa muuttuva, kasvava ja taiteellisesti laaja-alainen kokonaisuus, joka ei ole perinteinen näyttely, veistospuisto tai residenssiohjelma, mutta sisältää jotain näistä kaikista.

Rajatalo sijaitsee Keuruun Ekokylän alueella. Itse talo, piha, piharakennukset sekä metsä ovat Ekokylän omistuksessa, mutta taiteilijoilla on vapaat kädet työskennellä alueella. Ehtona on toimiminen luontoa kunnioittavalla tavalla ja talon ja piharakennusten purkamiseen liittyvät rajoitukset. Taiteilijoiden käytössä on erilaisia työkaluja, koneita ja työtiloja. Projekteissa pyritään kierrätys- ja luonnonmateriaalien käyttöön, mutta muutkaan ratkaisut ei ole poissuljettuja. Taiteilijoille on myös tarjolla kierrätysmateriaalia paikan päällä. Teostoteutuksiin on varattu maksimissaan 7 vuorokautta, jona aikana Ekokylässä on mahdollista asua ja ruokailla.

Rajatalo on avoinna vuoden ympäri  24 / 7.  Vierailujen toivotaan tapahtuvan kello 09:00 – 21:00 välillä. Suurempien ryhmien tulisi ilmoittaa vierailustaan. Alueelle voi tilata halutessaan opastuksen. Ekokylässä on myös mahdollista majoittua ja ruokailla tilauksesta. Rajatalo ei ole valitettavasti esteetön taidekohde. Erityisen herkkien tai allergisoituneiden vieraiden tulee myös huomioida talon kosteusvaurio.

Rajatalo on Keuruun Ekokylän, Keuruun kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteishanke