Kansallisen veteraanipäivän vietto Keuruulla 27.4.2021 

19.4.2021 - 11:45 / Kulttuuri

Vuonna 2021 Kansallisen veteraanipäivän päiväjuhlaa ei pystytä koronaepidemian vuoksi järjestämään perinteisenä yleisötapahtumana. Myös seppeleenlaskutilaisuudet Keuruulla, Pihlajavedellä ja Haapamäillä toteutetaan ilman yleisöä. Pihlajaveden koulun oppilaat kunnioittavat veteraanipäivää laskemalla seppeleen sankarihaudalle. Myös juhlan suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut koulu. 

Haapamäen seppeleenlaskutilaisuutta klo 11 voi seurata suorana lähetyksenä paikallislehti SuurKeuruun kanavalla. Tervehdyssanat lausuu kirkkoherra Ossi Poikonen ja juhlapuheen pitää opettaja Mauri Koskela. 

 

Veteraanipäivän teemana on “Ihmisten välillä hyvä tahto – Välvilja mellan människor“. Teema kunnioittaa veteraanipäivän rauhanomaista luonnetta ja nostaa esiin veteraaneilta perintönä saatua puolustettua itsenäisyyttä. Tälle perustalle sukupolvet ovat voineet yhteistyössä rakentaa vapaata ja yhdenvertaista yhteiskuntaa, joka mahdollistaa moniarvoisen vuoropuhelun ja toistemme kunnioittamisen yksilöllisistä eroistamme huolimatta 

Tampereen kaupunki toteuttaa yhteistyössä Yleisradion kanssa Tampere-talolla taltioitavan veteraanipäivän 27.4.2021 juhlalähetyksen, jonka Yle TV1 lähettää klo 15 – 16. Lähetys on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenasta. 

Lisätietoja Keuruun tapahtumista:  

Kulttuurisihteeri Virva Asp, puh. 040 716 0681, virva.asp@keuruu.fi