Keuruun Nuorisovaltuusto on vuoden 2020 Nuorisovaltuusto

22.4.2021 - 16:01 / Yleinen Nuoriso
Kokouskuva. Nuorisovaltuusto pöydän ääressä ravintolan tilassa.

Vuosittain Nuorten Suomi ry palkitsee aktiivisia keskisuomalaisia nuoria ja nuorten taustalla toimivia aikuisia Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhlassa. Tänä vuonna Keuruun Nuorisovaltuusto palkitaan maakunnallisesti vuoden 2020 Nuorisovaltuustona.

Nuorten Suomi perustelee Keuruun valintaa Vuoden Nuorisovaltuustoksi seuraavasti: “Keuruulla järjestettiin nuorisovaltuuston toimesta tilaisuus ”nuoret meets entiset nuoret”. Tilaisuus oli Erätauko menetelmällä toteutettu keskustelutilaisuus päättäjien ja nuorten yhteensaattamiseksi. Keskustelu oli avointa ja palkitsevaa, ja kaikki osallistujat aikoivat osallistua myös uudestaan Erätauko-menetelmällä toteutettuun keskusteluun. Nuoret kokivat tulleensa kuulluiksi ja rohkaistuiksi. Tilaisuus poiki enemmän yhteydenottoja kaupungilta nuorisovaltuustoon päin ja toi nuorisovaltuustoa enemmän tunnetuksi nuorten keskuudessa. Keuruun Nuorisovaltuusto on mukana myös monessa muussa – esimerkiksi Nuorisovaaleissa, Manussa, Nuorten akatemian idealaboratoriossa.”

Keuruun Nuva ottaa saamansa tunnustuksen vastaan yllättyneenä ja kiitollisena.

Onnittelut meidän aktiivisille nuorille komeasta tittelistä! Hienoa, että olette tarttuneet mahdollisuuteen vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin ja tuotte päättäjille tietoisuuteen nuorten näkökulmia!

Muut Keuruulaiset palkitut

Juhlassa palkitaan vuosittain myös kuntien nimeämät Nuoret Tsempparit ja Aikuiset Tsemppaajat. Lisäksi kuntien nuorisovaltuustoilla on mahdollisuus nimetä päättäjä, joka on toiminnallaan tai päätöksenteollaan mahdollistanut nuorten toimijuutta ja vaikuttamista. Keuruulla palkittiin alla luetellut henkilöt.

Nuori Tsemppari: Tanita Leiman

Perustelut: Tanita on aktiivinen, luotettava ja tykätty nuori, joka on toiminut pitkään kerhon- ja ryhmäohjaajana, isosena leireillä. Hoitaa aina hommansa sovitusti ja tsemppaa nuorempiaan.

Aikuinen Tsemppaaja: Helena Puukka

Perustelut: Keuruun lukion opona ollut vuotena 2020 lukiolaisten tsemppari kouluasioissa ja urasuunnitelmissa. Hän ymmärtää, kuuntelee ja on kuin lukiolaisten varaäiti ja hermoromahduksien karkoittaja. Häntä kuvataan koulun sydämeksi ja lukiolaisten pelastajaksi. Korona-aikana hänen panoksensa on vielä korostunut.

Tsemppaava Päättäjä: Moona Räty

Perustelut: Moona Räty on Keuruun nuorisovaltuuston ohjaaja ja vs. nuoriso-ohjaajana toiminut viimeisen toimintakautemme. Hän on esimerkillisellä tavalla toiminut nuvassa, mahdollistanut nuorten äänen kuuluvuutta (nuvan kolumnit paikallislehteen, erätauko-keskustelu päättäjien ja nuorten välillä Politiikkaviikolla), vienyt nuorten asioita eteenpäin ja onnistunut omassa viransijaisuudessaan äärimmäisen hyvin.

Onnittelut kaikille keuruulaisille, jotka saivat tunnustuksen aktiivisuudestaan nuorten asioiden parissa!

Lisätietoa palkitsemisjuhlasta

Nuorten Suomi ry on nuorten toimijuutta ja vaikuttamista edistävä asiantuntijaorganisaatio. Vuoden 2021 Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhla järjestetään Jyväskylässä Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston ja Keski-Suomen liiton tuella heti, kun koronatilanne sallii tämän. Järjestö on kuitenkin nostanut palkittavien aktiivisuutta jo nyt esiin #palkittavat2021-somekampanjan avulla. Voit seurata kampanjaa Instagramissa ja Facebookissa.