Kansallinen veteraanipäivä 27.4. Keuruulla

19.4.2022 - 22:36 / Yleinen Kulttuuri

KANSALLISEN VETERAANIPÄIVÄN VIETTO KEURUULLA 2022

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain huhtikuun 27. päivänä Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta.
Veteraanipäivää valmisteleva toimikunta haluaa välittää viestiä myös tuleville sukupolville siitä, kuinka kallis isänmaa on ja mitä sen eteen on tehty. Tämä muisto on pidettävä elävänä kaikkien mielessä. Tämän johdosta koulut haluttiin enenevässä määrin mukaan päivän järjestelyihin. Oppilaiden edustus seppeleenlaskutilaisuuksissa ja seppeleenlaskijoina on näkyvästi esillä.
Juhlapäivä alkaa klo 9 seppleenlaskutilaisuuksina Keuruun ja Haapamäen sankarihaudoilla ja Pihlajavedellä klo 12.
Haapamäellä puhujaksi on nimetty opettaja Mauri Koskela ja Pihlajavedellä Sotakamreeri Tapio Paappanen.
Veteraanipäivän juhlaa vietetään Kulttuuritalo Kimarassa Keuruun seppeleenlaskutilaisuuden jälkeen n. 9.30. Juhlan puhujaksi saapuu museonjohtaja Teppo Ylitalo. Ohjelmallisessa tilaisuudessa kuullaan myös musiikkia ja runoa. Nuori pianisti Sofia Kosola aloittaa juhlan ja Antti Järviseltä saamme päivän henkeen sopivan sanataide-esityksen. Juhla päättyy Kimaran emäntien  järjestämään kahvittelutilaisuuteen.
Toivotamme keruulaiset osallistumaan runsaslukuisesti päivän ohjelmaan.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Keuruun kaupunki, Keuruun seurakunta ja kansalaisjärjestöt
Lisätietoja: juhlatoimitsija Virva Asp, puh. 040 716 0681, virva.asp@keuruu.fi